Får jag skryta lite?


Mitt svartstickskal illustrerar trenden "fritt broderi" när Kurbits.nu listar Fem heta materialtrender 2012. Själv känner jag mig inte specielt het just nu (med sot på näsan och rött noppigt ullunderställ) så det var en skön och självförtroendehöjande kontrast.

Lovikkalove
Till lillebror. Beställningen löd: "mörkblått garn och om du ska göra mönster måste det vara så att det nästan inte märks".

Fight ClubEn 30-års present. Mönstet hittade jag i den här Etsyshoppen.

Till Astrid
För en vecka sedan föddes Anders systerdotter Astrid. Jag har en ganska lång lista på saker jag vill göra till henne. Först färdig är den här babyhjälmen i mjuk ekologisk ull från M&K, efter mönstret i Celia B. Dackebergs bok Sparat.

Sett i skogen


Klara randiga gå!

Det hann bli en bit in i midvintern innan höstränderna blev klara sockor. Mönstret är inget ovanligt, bara 60 maskor, sticka 2,5 och så en förstärkt häl. Garnet som nästan alltid från Kampes, midnattsblå tvåtrådigt och diverse restgarner.

Nya stigarClara Falks vante Stig tillhör mina favoriter. Jag har stickat ett par gulvita tidigare. Nu värmer de här gråvita Anders händer.NyårskaramellTårtpapper med lite guld under till topp, julrött papper till midja och så skört silkespapper veckat till svans. Inlindat i många lager prassligt papper får karamellen bära både allt det bra och allt det inte bra som hände förra året. I dag andas jag långsamt och i morgon firar bloggen ett år. Tack för att ni är här.

RSS 2.0