DIY: Syrenblomsaft


Jag vill spara varje sekund av det som är just nu.




Syrenblomsaft
1,5 liter tätt packade syrenblommor
1 liter vatten
1 kilo socker
2 citroner (helst ekologiska)
1 matsked citronsyra
1 kryddmått natriumbensoat alternativt 1 matsked vinsyra

Gör så här:
1. Skölj blommorna och lägg dem i en stor rostfri bunke.
2. Skiva citronerna och lägg dem över blommorna.
3. Koka upp vattnet tillsammans med sockret, tills sockret har löst sig.
4. Blanda citronsyran med lite vatten och blanda ner i sockerlagen.
5. Häll sockerlagen över blommorna och citronerna.
6. Täck med handduk och låt stå i kylskåp i dagar. Rör runt i saften lite då och då när andan faller på.
7. Sila bort blommorna. Rör i natriumbensoaten och häll upp saften i väl rengjorda flaskor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0