En påse guld



Som jag har längtat! I kväll stod de där i dikeskanten, inbäddade i mossa och gräs, och lyste. Alldeles knubbiga och med den finaste doften av jord, skog och väta. Att plocka nästan hela påsen full kändes som sommarens heligaste stund. I morgon ska vi äta dem med pasta, massor av parmesan, en rejäl klick smör, lite vitlök och några kvistar persilja.

Och som om det inte vore nog har två kantarellgula kycklingar tittat fram ur sina ägg. Hönan gömmer dem under sina vingar, men kan ändå inte låta bli att kackla om sin hemlighet.


Kommentarer
Postat av: Duktiga Tjejen

Åh, kantareller! Mums!

2011-07-20 @ 22:36:29
URL: http://Duktigatjejen.blogspot.com
Postat av: Tyg och otyg

Jag plockade också igår! Min pappa och jag hittade nog 4-5 liter. Vi åt dem stekta tillsammans med tomatsallad och hembakat bröd med citron och örter, också mycket gott.

2011-07-20 @ 23:19:35
URL: http://tygochotyg.blogspot.com
Postat av: Emmy

Åhh, kantarellar. Vad gott :)



Vilken fantastiskt fin blogg du har. Väldigt fin bilder. Hit återkommer jag.

2011-07-21 @ 11:07:25
URL: http://yllet.blogspot.com
Postat av: Jessica

Duktiga tjejen: Ja, det är verkligen hur gott som helst med kantareller!

Tyg och otyg: Det lät väldigt gott, så jag får testa med tomatsallad och hembakat bröd som sällskap åt kantarellerna nästa gång jag plockar!

Emmy: Tack det samma, jag kommer läsa din blogg många gånger till.

2011-07-27 @ 23:17:57
URL: http://avigan.blogg.se/
Postat av: Tyg och otyg

Och nästa gång ska jag nog göra så som du skrev, för det lät fantastiskt gott och jag hade det i åtanke när vi var ute i skogen.

Jag kan f ö rekommendera brödet å det varmaste även utan kantareller! http://www.ica.se/Recept/brytbrod-med-orter-och-citron-713763/

2011-07-28 @ 19:07:14
URL: http://tygochotyg.blogspot.com
Postat av: Jessica

Tack så mycket för brödreceptet. Det såg väldigt gott ut och jag tänker testa så fort jag bara hinner!

2011-07-28 @ 19:53:44
URL: http://avigan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0